Mesaj pentru cei care așteaptă de la tineret să ia atitudine

(Simt atâta revoltă...că îmi este greu să alcătuiesc câteva fraze coerente, de aceea regret dacă acestă postare nu are introducere, cuprins, încheiere, așa cum ar fi normal, vă datorez mii de scuze. Postarea ar fi trebuit să fie mai lungă.)



Nu trebuie să fii mare cunoscător de politică ca să îți dai seama ce se întâmplă în politica noastră. Trebuie doar să te intereseze țara ta. Atât. Și să ieși la vot. Și să nu votezi cu penalii. Și apoi să îți ții gura atunci când trebuie.

Am auzit aseară la radio, după ce s-a aflat că guvernul a căzut, un fel de interviu cu persoane de rând care suna ceva de genul :” Eu l-am votat pe Dragnea, dar văd că își cam face de cap acum și nu ne place. Noi mai avem puțin trăit, dar tineretul să ia atitudine că murim de foame, pensiile sunt mici.”

Știu...tineretul nu a ieșit la vot. Și va mai dura până se vor mobiliza să iasă. Dar nici voi, cei în vârstă nu îi ajutați. Nu avem cu să vă scăpăm de pensii mici și trai mizerabil. Și știți de ce ? Pentru că și noi, ăștia tineri, o ducem la fel de rău.
Chiar dacă avem ani puțini în buletine, și noi ne chinuim să găsim locuri bune de muncă, asta după ce mai și terminăm școli și facultăți. Și ce? Unii chiar nu găsesc și se angajează la mc donalds. Nu e rău, nu? Cotizează la pensii dar e posibil ca după o tură de 8 ore în căldură, cartofi prăjiți, degețele de pui să nu mai aibă energie și să vrea să stea și el jos, pe scaun, în tramvai.
Tot aud vorbe cum că ne e mai bine acum că avem tot felul de electrocasnice, scutece la copii, nu cârpe, telefonie și alte facilități. Dar ai știu eu o vorbă tot de la părinții mei: pe vremea lui Ceaușescu aveai bani dar galantarele erau goale, iar acum galantarele sunt pline dar nu avem bani. Și cum facem?

Stați voi liniștiți că suntem și noi la fel de bolnavi ca și voi. Ați auzit de diabet la vârste de 10, 7 sau chiar 3 ani? De autism, ADHD, încălzire globală, copii care nu își văd părinții cu anii?

Nu aveți cum să ne puneți în cârcă nouă, tineretului, starea actuală a țării.
Nu poți să te duci 27 de ani la vot, să votezi PSD pentru pensii mai mari, iar acum că psd își dă arama pe față ca mama vitregă din Cenușăreasa, noi, tineretul să luăm atitudine !!!
Cei care merg la vot și au votat oricare alt partid nu au reușit să-i învingă pe cei care au votat psd. Matematic vorbind, e imposibil.

Sper ca din toată mocirla asta, oamenii care nu se gândesc doar la pensia sau ajutorul lor social, să iasă puțin din papucii lor, să realizeze că populația acestei țări nu este formată numai din pensionari, bugetari, asistați sociali. Țara asta are nevoie de multe alte domenii puternic dezvoltate și finanțate, ca să prospere. Să mănânce și tinerii, și copiii, să facem afaceri la noi în țară, să se întoarcă oamenii plecați în străinătate.
Și când vor realiza asta...să voteze cu mai multă pricepere, mai multă orientare și spre aproapele său. Să nu mai conteze cu cine votează țața din colț, sau cu cine spune primarul, să nu mai conteze kilu de făină și zahăr pe care îl aduce un lingău de-al partidului. Nu vă mai lăsați cumpărați cu doi lei. Oamenii care vor să facă bine, aduce zahăr și făină oricând, nu în campanie electorală.
Nu de alta dar nu vă e milă de copiii și nepoți voștri cum stau în ger, viscol, ploaie, soare să protesteze, să ceară normalul, să ia atitudine? Cum vă mai uitați în ochii lor?



Etichete: , , , , , , , , , , , , ,