Sfat medical pediatric prin telefon

Cine s-ar fi gândit că poți,în ziua de azi să ceri un sfat medical pediatric prin telefon? 
Cine are copii,știe despre ce vorbesc.Iar dacă e primul copil,sau chiar și al doilea,pentru că nu toți copiii sunt la fel,chiar dacă sunt ai noștri,frica de a nu-i pune viața în pericol pentru un lucru mărunt îți poate afecta starea de bine.

Îmi amintesc că am trecut printr-o fază asemănătoare,de aproape că nu dormeam noaptea,gândindu-mă dacă nu cumva i-am pus viața în pericol copilului meu.Căzuse din pat,era clar că nu avea nimic vizibil la nivelul capului,în afara faptului că se speriase și plângeam amândoi de spaimă.Până am ajuns la medic ,îmi făcusem un milion de gânduri și idei,scenarii posibile și imposibile.
Sincer,la secția urgențe nu m-am gândit.În primul rând ,pentru că acolo tratează mamele și copiii cu spatele,îngreunând rapiditatea consultației și apoi că unii medici au așa...un dar de a te face să te simți ca o mamă denaturată.Că e îmbrăcat prea gros,sau că e prea subțire;că acasă precis e prea frig de a răcit la așa o vârstă fragedă,că de ce l-ai născut prin cezariană,etc. (Am relatat o experiență personală adevărată,asta nu înseamnă că așa e la toate secțiile de primiri urgențe.)

Nu aș vrea să se înțeleagă că,noi mamele ,nu acceptăm sfaturi provenite de la medici autorizați,avizați,în favoarea mămicilor cu normă întreagă de pe facebook.Greșit.Vrem sfaturi bune,corecte,dar cu blândețe date.Cu tâlc și bunăvoință,nu cu ton răstit și superior.
Eu nu fac ce citesc pe forumurile de mămici,e de ajuns să citești o idee ca să-ți încolțească alta în cap.Cred că din cauza asta multe mame nu ajung la medic când trebuie,de frica lor,iar altele...well... probabil din frica de a nu-l răni pe copil.

Și pentru că la primiri urgențe pediatrice ,a celor 12 spitale pediatrice,aproximativ 550.000 de copii anual,10 % sunt urgențe medicale,a luat ființă Peditel-1791,sfat medical pediatric prin telefon ,non stop,apel gratuit.Un serviciu care funcționează de 3 ani și a ajutat peste 40.000 de părinți cu sfaturi ,ajungându-se totodată la scăderea cu 10% a numărul prezentărilor la primiri urgențe.

De ce am ales să scriu despre Peditel?Pentru că este un ONG ,care pe lângă faptul că face o treabă minunată pentru părinți și copii,implicit pentru medicii și spitalele din România,este competitor în CAMPIONATUL DE BINE ,care se desfășoară pe perioada 6 decembrie 2016-15 februarie 2017,competiție organizată de Bursa Binelui.Pentru cine nu știe ,Bursa Binelui este singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru o cauză. Toate plățile sunt 100% securizate și intră sub incidența legilor transferurilor bancare, platforma stimulând astfel plățile electronice cu cardul. Bursa Binelui este dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.
Primele 3 proiecte ,care vor strânge cele mai multe donații ,vor câștiga dublarea sumelor atrase din donații de către organizațiile participante în Campionat, în limita a 5000 de euro.

Peditel și-a setat suma target de 700.000 lei din care vor asigura timp de 12 luni ,in regim de non stop,sfaturi medicale pedriatice pentru 70.000 de copii la nivel național.
Așa că puteți dona pentru Peditel 1791,dacă v-am convins că merită donația voastră,însă mai sunt și alte proiecte care merită atenția voastră,sunt 42 ,iar aici aveți lista .cu ceilalți participanți.

Până donați și citiți ce face mai exact Peditel,salvați numărul 1791 în telefon și apelați în caz de nevoie.
Îi urez mult succes.




Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,