Poveste de iarnă la Galați

Așa se numește un târg de Crăciun de anul acesta din Galați,s-a zis că ar fi chiar primul.Eu nu-mi mai amintesc să mai fi fost vreunul,așa că mai mult ca sigur e corectă informația.
Dacă sunt cititori din Galați,cunosc zona aleea pietonală de la blocurile P.Acolo s-a amplasat o scenă unde vor cânta diferiți artiști ,sunt căsuțe de lemn cu tot felul de bunătăți de la Sibiu,Bran,cârnați,cașcaval,jumări...și multe altele,dulciuri,caramele,parc de distracție,vin fiert (cel mai ieftin pahar la 2 lei),porumb fiert,o sanie de moș pentru donat jucării și cutie poștală pentru scrisori adresate lui moș Crăciun.

Acest târg ține până pe 23 decembrie când va performa Paula Seling,iar de pe 12 decembrie ,de la ora 17-19 vine moș Crăciun cu daruri.Aseară a avut prima apariție .A avut ajutoare,doamna Crăciun,spiriduși,elfi ,pază de la Only One Security...că a cam fost nevoie.Păcat că agenții,deși păreau impunători, au avut stilul clasic de a explica ceva cuiva:datul din mâini ca la surdo-muți.La vot nu se împing așa oamenii ,dar la primit o pungă de 1 leu cu câteva dulciuri s-a cam dat un război.Bineînțeles se împărțeau pungi copiilor,însă părinții și bunicii îi tot împingeau și încurajau pe pitici să avanseze până la moșul ,care nu se mai vedea de mulțimea de copii de pe scenă.Organizatorii chiar au fost nevoiți să amintească publicului că dacă vor continua în stilul acesta vor trebui să întrerupă evenimentul până se vor face înțeleși.

Mie îmi era jenă de ce se vedea pe scenă.Mie îmi părea similar cu nebunia de la deschiderea noului magazin lidl ,care dă tigăi la 5 lei bucata sau de cozile de la bilete gratuite la Băile Felix.Ceva haotic ,se urcau pe scenă din 4 locuri,iar părinții de pe margine făceau galerie copiilor și semne să avanseze sau îi înjura pe organizatori că nu îi ia pe copii în ordine.
În rest ...ceva de vis: coji de semințe,pufuleți călcați în picioare ,copii cu nervii la ei.

Galațiul mai are mult de recuperat.Se zice că România e în urmă cu vreo 20 ani .Cine zice asta înseamnă că nu a fost niciodată în Galați.

Dar ca să termin într-o notă optimistă:pentru fanii răcoritoarei Coca-cola și a camionului specific,caravana Coca-cola vine și în Galați pe 12-13 decembrie,în centru ,la statuia ”fata pe valuri” aka nespălata. .Iar programul complet aici .

Etichete: , , , , , , , , , , , ,