De 1 Decembrie

Niciodată nu am sărbătorit ziua asta,1 decembrie.Nu pentru că nu sunt româncă,nu pentru că urăsc țara asta,nu pentru că aș avea ceva împotriva ei.
Normal că am multe de spus  despre țara mea,doar aici e țara unde poți să fii șmecheraș și să nu-ți pese de legi,de ceilalți cetățeni,de vecini,să le vorbești urât polițiștilor ,să faci cum te taie capul pe tine.
E țara în care dacă ești cineva cunoscut și ai un nume mare poți să te bagi în față la ghișeul de permise auto,la transplanturi,beneficiezi de operații gratis,silicoane și injecții cu botox,ești scutit de amenzi chiar și dacă treci pe roșu.
E țara în care un pușcăriaș poate candida pentru funcția de primar și să și câștige,țara în care mori  din cauza infecțiilor din spitale,țara în care cei cu handicap locomotor sunt practic ”sechestrați” la domiciliu din cauza ne-condițiilor pe care le au prin oraș.
Da,e ziua României.Ce aș putea spune  frumos despre ea?Ne-a oferit o limbă frumoasă,forme de relief și peisaje minunate ,păcat că nu am știu ce să facem cu ele.Să ne ierte Ștefan cel Mare,Mircea cel Bătrân,Vlad Țepeș,toți conducătorii și toți eroii cunoscuți și necunoscuți,cei adevărați patrioți,cei care și-au dat viețile pentru țara asta,militarii din țară și din Afghanistan ,pentru că noi nu suntem în stare să ne strângem măcar gunoiul pe care îl facem,pentru că îl aruncăm la colțul blocului și pentru că furăm ,înșelăm,trișăm...
Despre adevărații patrioți ar trebui să fie Ziua Națională !!!



Etichete: ,