Îl
mănânc pe baghetă crocantă,pe pâine de casă prăjită,cu gem de
prune făcut de mine sau miere făcută...de albine,îl pun la final
la rizzoto.Îl ador pe cel clasic,dulce dar și pe cel sărat.Îi
ador consistența cremoasă,îmi place să fie moale,ușor de întins
pe pâine sau de tăiat pentru a fi aruncat în tigaie la
încins,pentru că da,cepei rumenite îi dă un gust divin untul.I-am
dat cezarului ce-i al cezarului și am cumpărat pentru unt un suport
transparent care dă bine pe raftul frigiderului.Bineînțeles că
ambalajul nu l-am aruncat așa din prima;am uns tava și am răsturnat
un chec în două culori .
Unul
îmi amintește de pachețelele de grădiniță pe care mi le punea
mama în rucsac.Pur și simplu ungea două felii de pâine cu unt,le
punea un praf de sare și le împreuna pentru a face un frumos
duet.Ușor de mâncat,simplu,gustos și chiar ieftin.Mama știa că
untul e un necesar ,că are grăsimi sănătoase.Însă mama nu știa
și nu avea unt Kerrygold,despre
care eu am auzit numai de bine,iar de gustat ,am gustat de curând
la o prietenă ,care foarte mulțumită de ce avea în
frigider,știind că sunt fan unt,mi-a prezentat bunătățile pe
care le cumpărase.Era prima dată când gustasem unt sărat,ceea ce
mi-a încântat papilele gustative pentru că unele alimente le ador
ușor sărate,parcă le accentuează gustul.În supermarketele din
orașul meu nu am văzut,aș vrea să fie și aici untul Kerrygold.
Cei
de la Kerrygol spun că acest unt poți să-l consumi imediat
după ce îl scoți din frigider.Ceea ce e perfect pentru că
dimineața,după ce mă dau jos din pat,somnoroasă ,pentru că
am amânat alarma aia de 10 ori,mă duc la frigider să văd ce
idei îmi vin pentru micul dejun al mofturoasei mele de 4
ani,care acuș întreabă „ce mi-ai pregătit pentru micul dejun?”
Recunosc,untul m-a scos din dilemă de multe ori.Mai ales că nu
durează mult să-l întinzi pe pâine.Iar după ce vine de la baie
spălată și aranjată își înfige degetele ascuțite în unul meu
apoi se linge lacom pe degete.Cum să nu fie asta drăguț?
Untul
Kerygold este un unt fabricat în Irlanda,Europa de Vest,țară
recunoscută pentru produsele
agroalimentare, vitele, carnea de vită, produsele
lactate,plumbul și aluminiu.Balanța comercială între exporturi
(89,4 miliarde euro) și importuri (45,5 miliarde euro) avea ca
rezultat un surplus anual de 43,9 miliarde de euro în 2010, cel mai
mare excedent comercial relativ la PIB din toate țările membre UE.
Îmi
place ambalajul,e simplu,discret,culori calde și plăcute ochiului.
Abia
aștept să fie mai ușor de găsit și în Galați,să i-l prezint
și fetei mele,garantat îi va plăcea.
Din
ce am auzit la nutriționiști,untul este un aliment sănătos și nu
trebuie evitat.
Este
fratele mai deștept al margarinei.Iar noi nu îl evităm,îl iubim
și îl consumăm des,e nelipsit din coșul de cumpărături.
Acesta
este un articol folosit ca răspuns la întrebarea provocare inițiată
de cei de la Kerrygold,
care
m-au întrebat ce rol are untul în viața mea.
Etichete: campanii