Despre alăptat

Alăptarea naturală a copiilor  poate fi un mare aliat în viața beneficiarului direct, copilul, dar și a mamei. Este evident cel mai mare avantaj atunci când vorbim de mâncare de bebeluși.
Am observat că treaba cu alăptatul în public este considerată ori ciudată și nepotrivită, chiar am auzit și cuvântul "nesimțire", ori foarte normală. Puțini sunt cei care sunt la mijloc, la fel cum sunt și eu. Consider că a alăptatul este un drept pe care ți-l rezervi, e bine să îi știi avantajele și dezavantajele și să iei decizia care te favorizează cel mai bine. E bine să nu pleci urechea la ce spun babele din popor că să nu iei copilul în brațe prea des, mai aes dacă ai făcut cezariană și să îl alăptezi la cerere, pentru că,în perioada în care copilul bea doar lapte, acesta îi ține loc și de apă, iar în zilele toride este esențial să te hidratezi, inclusiv bebelușii,că sunt și ei oameni. Este greu la început să ieși din casă cu un bebe, dar dacă psihicul tău depinde de o ieșire la plimbare, eu nu aș refuza, iar dacă copilului îi vine setea, îl refuzi? Lucrul acesta este esențial de înțeles. Nu cred că vreunei mame îi este plăcut să alăpteze pe stradă, de fapt nu este ceva de plăcut aici, este un fapt care trebuie împlinit, mai ales dacă până în casă drumul e lung.



Reacții pozitive:
De exemplu, tatăl meu era ușor pudic, considera că lenjeria e intimă, părțile intime ale fetelor lui erau intime, așa că atunci când unui dintre nepoții lui era alăptat, se intoarcea mai pe o partea, evita să se uite în direcția aia sau pur și simplu pleca din cameră și reintra când se termina cu alăptatul. A înțeles că e ceva intim dar în același timp ceva normal și natural.
Soțul meu consideră că e ceva normal să alăptezi, iar dacă se întâmplă să fie nevoie să alăptezi pe stradă, te retragi undeva și încerci să te acoperi ușor , nu îi pui plapuma pe cap copilului să nu poată respira.
Reacții negative :
De la un bărbat am auzit că cele care alăptează pe stradă sunt nesimțite, mai ales dacă sunt și grase, pesemne nevastă - sa a fost vreo silfidă după ce a născut. Că dacă ar vedea un fotomodel că alăptează li s-ar părea chiar frumos și sexi.

Bineînțeles, că aceste persoane nu au nimic împotriva bărbațiilor grași care umblă pe caniculă fără tricou, cu părul de la subraț la vedere sau celor care scuipă pe stradă.
E adevărat că unele femei refuză să caute locuri ferite și le se "oferă"  copiilor fără compromisuri însă, personal, mi se pare mai vulgară pornografia de pe străzi.
Trebuie pusă la zid vulgaritatea,violența împotriva oamenilor,copiilor,animalelor,aruncatului pe stradă a gunoiului,țigărilor,vorbitului urât .Să condamnăm adevăratele pericole pentru societate.

Etichete: , ,