Plimbare cu mocanița iulie 2016

Ne doream mult,mai ales ochii soțului meu își doreau să vadă,picioarele să se urce în tren,inima să bată mai tare,nasul să simtă miros de lemn ars,iar urechile să audă sunetul trenului.
Am plecat spre Vișeul de Sus,Maramureș doar cu o singură informație: printre singurele localități ce mai are mocaniță cu aburi care să și funcționeze.

Am ajuns spre seară în Vișeul de sus și la a doua încercare am și găsit cazare cu 70 lei pe noapte.La un domn simpatic ,ospitalier.Camera simplă,dar comodă,mare,baie în cameră.
Pentru perioada în care am fost noi,iulie anul acesta,2016,plecare s-a făcut la 09,00 dimineața (și trebuia să ne fi îmbrăcat mai bine că a fost chiar frig dimineața.),am ajuns la destinație(Paltin) la 11,00.În timpul acesta au mai fost opriri pentru toaletă (sunt opriri standard,mereu se fac în același loc ,de aceea au făcut toalete),alimentări cu apă pentru locomotivă,pentru poze,pentru pălincă și cafele,luate direct din vagonul-magazin improvizat,care de altfel cam piperat la prețuri.
Traseul total de drum forestier are 21,6 km,iar la destinație ,la Paltin sunt amenajate locuri de picnic,se servesc câteva feluri de mâncare,băuturi calde sau reci,sunt toalete,scenă de dans,unde s-a și dansat tradițional ,mini-muzeu cu istoria mocăniței,poze din timpul construirii acestui traseu ,cu intrarea este gratuită, este acces la râul Vaser,afluent al râului Vișeu.
Călătoria este de vis,peisaje deosebite,calea ferată trece chiar,pe unele porțiuni foarte aproape de munte,îl poți atinge din mers,vezi case cocoțate pe munte,urlă liniștea, chiar și curățenia,o bucățică mică de pământ era murdărită cu pet-uri și alte ambalaje,pe la jumătatea drumului pierzi semnalul la telefon,însă flueratul trenului se aude așa de frumos...

Imagini din gară :

Imagini de pe traseu:








Stația Paltin:






Alte detalii importante:







Ne-a costat 53 lei biletul de persoană,copilul a avut gratuit.
Verdictul nostru:mai mergem,mai ales că în preajmă se urcă cu telescaunul până la Cascada Cailor.





Etichete: