Înghețată de casă

Cu ingrediente simple ,fără prostii,zahăr,prafuri sau alte nebunii.Cu banane,iaurt gras și miere.
Nu e ideea mea,prima dată am văzut la Jamie Oliver,bucătarul;el făcuse cu mango ,a pus înghețata în cornete și a ras ciocolată amăruie deasupra.
Fac așa: tai în bucăți bananele,le bag la congelator 1/2/3 ore,cât permite timpul și copilul sau până te aduce la disperare întrebarea :„când e gata înghețata ,mami?”
Apoi le-am dat la robot,cu lama în S,nu mixer vetical,s-ar putea să nu facă față; am adăugat câteva linguri de iaurt grecesc și o linguriță de miere.Iaurtul și mierea după gust,în funcție de câte banane sunt,dar bananele fiind dulci,se poate pune puțină miere.Se omogenizează bine,se pune într-o caserolă și pusă la congelator câteva ore,iarăși în funcție de cât timp aveți ,cât de înghețată o vreți și cât vă permite copilul.


Nu trebuie să mai spun cât e de gustoasă.
Declar copil fericit (sătul să tot saliveze pe stradă după înghețată) și mămică mulțumită.