Cine a stins lumina?

Atunci când ceva rău ţi se întâmplă,atunci când ceva merge prost,atunci când partenerul te înşeală ....mereu dai vina pe cineva.Pentru că e mai uşor,pentru că e mai comod,pentru că e înfricoşător să dai vina pe tine,să accepţi că din vina ta se întâmplă ce se întâmplă.Şi pentru că în toată imperfecţiunea din lumea asta tu te crezi perfectul cel mai perfect.Toată lumea greşeşte,toată lumea omite lucruri,toată lumea e restul.
Mereu am auzit de poveşti de genul cum că a treia persoană dintr-o relaţie este de vină că s-a băgat între cei doi.Bineînţeles că este privită ca o scorpie,ca o nenorocită fără scupule care a atentat la bunăstarea celor doi,că a distrus paradisul .De ce? Pentru că e mai comod să dai vina pe o a treia persoană,decât să spui că poate ai tu o problemă pe care partenerul o simte ca o ezitare şi o izolare intenţionată de el,ca o eschivare fără sens din moment ce sunteţi un cuplu.Sau poate pur şi simplu nu mai te vrea.
...şi mi se face rău de toată aberaţile astea cu vina,că a cui e...
Când a treia persoană reuşeşte (neintenţionat) să atragă atenţia unuia este clar că rozul nu era la el acasă.
Hai să căutăm să ne fie bine psihic şi fizic atunci când facem un raţionament. Să gâdim logic dar să ne imaginăm şi alte roluri.
Toată lumea e de vină dar nimeni nu e vinovatul...

Etichete: