Ce rost are căsătoria?

Cu câteva zile în urmă m-am hotărât să vizionez şi eu acel film cu cererea în căsătorie pe 29 februarie de la irlandezi, pe nume leap year.Nu am asistat niciodată şi nici nu am auzit de vreo cerere în căsătorie făcută de o femeie unui bărbat.Nu neapărat că aş avea ceva împotriva acestui lucru .Nu m-am gândit niciodată la treaba asta.
Dar uitându-mă la film îmi dădeam seama că în postura ei,de femeie disperată să se mărite sunt şi alte femei.
Visează doar inele cu dimantul cât casa,cum el sărăcuţu' se aşează în genunchi şi formulează cu foarte multă miere formula magică ,pe care oricum nu va apuca să o ducă la bun sfârşit pentru că ea va scoate tocmai din fundul plămânilor un DA hotărât.Bineînţeles că după treaba asta cel mai mult timp îi va ocupa croirea rochiei pentru că ea trebuie să arate perfect în ziua nunţii.El să facă ce vrea cu costumul lui.
Gagica asta din film era realmente disperată să se mărite cu iubitul ei cu care şi-a petrecut 4 ani din viaţă.Vrând să-i facă o surpriză şi să-l ceară în căsătorie,vremea nu prea a ţinut cu ea şi a trecut prin multe peripeţii.Logic că s-a îndrăgostit de altul.Nici nu bănuiam alt fir.Până la urmă....se mărită cu cel cu care şi-a petrecut 2-3 zile şi l-a trimis la naiba pe iubitul ei cu care a stat 4 ani.4 ani !!!

Fazele astea cu căsătoriile sunt un pic pe dos,nu mi se par deloc corecte cererile în căsătorie.
Căsătoria trebuie să cadă de comun acord.Nu vii la mine cu un inel şi eu în loc să-ţi dau un răspuns îţi spun "lasă-mi un timp de gândire,că m-ai luat prin surprindere".
Nu ar trebui să existe astfel de momente .Căsătoria intervine când cei doi îşi doresc nu când unuia (în general bărbatului) îi vine să facă cererea pentru că el vrea.
Altfel....ce rost are căsătoria???

Etichete: