Modernism infect

An 2010.Trăim într-o societate modernă,într-o societate unde există democraţie,unde totul se simplifică cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie,o ţară care se vrea a fi "the land of choise"; trăim într-o societate în care n-ar trebui să ne mai mire homosexualitatea,pentru că ne-am depăşit prejudecăţile ,nu ne mai miră tot felul de obiceiuri şi hobby-uri ale celor din jur,pentru că am învăţat să îi acceptăm pe cei din jur.
Şi totuşi...modernismul ăsta e infect,pute.Suntem moderni doar la suprafaţă,că în interior suntem o ţară care trăieşte încă în neolitic.Am rămas în urmă în cel mai josnic mod,se fac măgării pe faţă,fără perdea,fără mustrări de conştiinţă,fără vreo consideraţie pentru binele celui din jur.Suntem o societate modernă de căcat.
La bloc ne curge apa din perete,dar banalul duş în miezul zilei e ceva imposibil.Pentru că apa nu e destul de fierbinte pentru un duş.Şi ai 3 variante: laşi să curgă apă până goleşti toate rezervele în ideea că poate o veni şi apa aia caldă;ori faci un duş rece; ori încălzeşti cu oala.Nu mă deranjează să încălzesc cu oala,că am mai făcut asta de multe ori,mă deranjează faptul că există un sistem care se ocupă cu încălzirea apei,există nişte afurisite de ţevi care trec prin peretele casei mele şi totuşi apă caldă pe dracu' .Şi normal,apa rece care curge pe ţeava de caldă e taxată la tarif de apă caldă.

Factura la căldură e de milioane dar în casă tot cu 4 ţoale stau.Pentru că nu e centrală,domn'le.
În societatea modernă a peştelui prăjit,copiii învaţă încă din grădiniţă limba engleză.El habar n-are să vorbească româneşte dar el deşteptul lu' mama învaţă engleză.Şi tare ştie să numere " oan,ciu,frii ...".Aşa s-au gândit ei că se face într-o societate modernă,unde copiii încă de mici pot învăţa mult mai uşor fiind "prospături",aşa îi pregătesc ei pentru viaţă.
Fraţilor dar de bunele maniere la grădiniţă n-au auzit? De activităţi practice,ca să se formeze şi ei,să se recreeze,să înveţe ceva util şi folositor pentru mai târziu.Dă-o naibii de engleză că se poate învaţa uşor asta şi ceva mai târziu.

În societatea noastră modernă,oamenii au maşini tari şi mari,cât mai scumpe,ferrari de preferat,dar n-au unde circula cu ele.Pentru că nu-s străzi ,pentru că nu-s bani,pentru că nu este timp,pentru că nu este chef,d-aia !
În societatea noastră modernă,copiii de 5 ani au telefon şi ştiu să-l folosească.Babetele de 100 de ani au şi ele telefoane dar habar n-au să le folosească,dar nici nu vor să înveţe.

Ne dăm moderni,că suntem în UE,că suntem open-minded,că suntem dezinhibaţi,că avem capacitate intelectuală peste medie,dar de fapt suntem nişte încuiaţi.Încuiaţii ăştia care n-au auzit de contracepţie şi fac 20j de copii (am auzit la tv de curând) şi se plâng că n-au ce mânca,nişte needucaţi care habar n-au româneşte,care nu pricep că în autobuz coborârea se face pe dreapta şi urcarea pe stânga (scrie chestia asta),nişte inapţi şi bătrânicioşi.

Câteodată le dau dreptate celor care fug de noi,ne discriminează.Pentru că uneori majoritatea câştigă.Şi ştiu că e inechitabil.E ca la vot.
Modernismul ăsta ce zace în ţara noastră e de 'design' ,lucrurile nu se vor schimba prea curând,pentru că cei care ne administrează banul sunt prea ocupaţi cu vegetatul.

Etichete: