Pensionari in trafic (partea 1)

Din categoria "cine n-are tramvai sau autobuz să-şi cumpere"


Am auzit zilele astea la radio/TV că se discută (sau deja s-a aprobat )să se scoată gratuităţile pe mijloacele de transport pentru pensionari.Dacă se referă la cel din interiorul oraşului eu aş fi tare bucuroasă.Nu vreau să fiu rea,afurisită (sau oricare cuvânt de "dulce"),eu sunt pacifistă,dar s-ar mai elibera autobuzele şi nu s-ar mai supranumi "autobuzul moşilor".
Nu ştiu cum e în alte oraşe dar în Galaţi,tramvaiele(adică traseul 39),autobuzul 11 care duce către piaţa centrală e plin de moşi care n-au ce face acasă şi se plimbă non-stop şi pe deasupra şi gratis !
Nu mai spun că mai au şi pretenţia să-şi ţină fundurile pe scaun pe care l-a vânat de când a urcat.Acum nu zic să nu stea jos că deh sunt bătrâni dar totuşi...au un stil.Îmi vine să-i dau pe toţi cap în cap până se satură de autobuz.
Astă vară când erau 40 de grade ei se plimbau cu tramvaiul ,unde era o căldură infernala şi mirosea a de toate.Seara pâna pe la vreo 10 ,ei încă mai erau prin tramvaie.Acum că e mai frig la fel.Şi se mai plâng că-s bolnavi.
Şi acum ca să ma enervez până la capăt să-ţi povestesc o întamplare cu babe în tramvai.
¤Fusese o zi luungă de muncă,de stat în picioare vreo 10 ore.Făcusem inventarul,adică trebuia să numărăm toate căcaturile care erau spre vânzare.Era o zi al dracu de călduroasă,noi nu aveam aer condiţionat şi nici ventilator.Eram murdară,îmi era foame,sete,mă durea capul.Am plecat să aştept tramvaiul care a venit cu întârziere de 30 de minute !!!!Pe lângă toate astea eram obosită şi nervoasă pentru că bineînţeles nu aveam unde să stau.Tramvaiul era plin de babe care la ora 21:30 veneau de la biserică !!! Cu lumânări aprinse!!!În tramvai!!!Unde erau 50 de grade!!!Şi mai şi trăncăneau despre telenovele şi ce visuri erotice au avut noaptea!!!Şi atunci îî mulţumeşti celui ce a inventat căştile :)


Va urma.

Etichete: