Omul posesiv

Te-ai gândit vreodată cum recunoşti un om posesiv?
Arată ca un obsedat cu bale la gura,cu ochii larg deschişi şi cu uitătura ageră.Are ideea aia cretină că tot ce vede,tot ce-i place i se cuvine,că el e şef peste tot ce atinge.Recent mi-am dat seama că posesivitatea se manifestă la omul de toate vârstele,in forme ciudate si greu de inţeles.
Cel de grădiniţă pune stăpânire pe jucăriile altor copii,pe jucăriile din vitrina magazinului;se bate cu celălalt frate că fiecare vrea să se joace cu părul mă-sii,vrea sa fie numai al lui.
Adolescentul pune stăpânire pe iubita lui.Ca şi comportament se întoarce in neolitic,pe când era ţânc şi se bătea cu frati-su pe probleme de genul a cui e mă-sa.Acum se bate cu alt puţoi că de ce a atins-o pe gagică-sa.Valabil şi la genul feminin.
Mai târziu devine hoţ,fură ce nu-i aparţine.Şi nu mă refer neapărat la cel cei care n-au după ce bea apă;mă refer la cei care deşi au după ce bea apă fură ca să aibe cât mai mult,să facă baie in bani.a se vedea guvernul României( cu g mic).
Omul matur pune stăpânire pe copilul său.El decide la ce şcoală merge,pe cine are partener de joacă,coleg de bancă,ce muzică ascultă,cum să se îmbrace,pe cine are partener de viaţă.Până să şi plece de lângă el îl impiedică.
La locul de muncă împrumută cana de cafea a colegului fără să îi ceară voie,devine vocea minţii altui coleg sau îi devine şef în mod abuziv,fără să fi fost declarat în mod oficial.
Când îi moare o rudă apropiată(sau nu) ,deodată i se trezesc simţurile de afecţiune şi şantajează,ca apoi să pună stăpânire pe o moştenire ,care în mod legal nu i se cuvine.
Ţaţa de pe colţ are impresia că dacă a adus nişte scaune la biserică are tupeul fantastic să le folosească pe toate în acelşi timp.Cum?Pe unu' stă,pe altul îşi ţine paporniţa,pe altul îl ţine lângă ea,etc că doar ea le-a adus şi sunt ale ei.
Ce-i drept omul are multe defecte,însă posesivitatea e printre cele mai josnice,printre cele mai bolnave,e o boală incurabilă.
Ce maşinărie complexă e omul !!!!

Etichete: